Zelf pompoenen kweken

Zelf pompoenen kweken

Zelf pompoenen kweken is makkelijk.

Pompoenen.

Je hebt wel een flink stuk grond nodig omdat pompoenen aardig wat ruimte nodig hebben en pompoenen hebben ook aardig wat water nodig.
Je kunt bijna alle soorten pompoenen zelf kweken. Grond die voedzaam is en de nodige liefde en aandacht krijgt, is het beste geschikt voor het zelf kweken van pompoenen.
En als je biologische pompoenen wilt kweken is dat ook mogelijk, je hebt dan wel biologisch pompoenzaad nodig en grond die vrij is van kunstmest en dergelijke.

Pompoenzaad.

Om pompoenen te kunnen kweken, heb je pompoenzaad nodig om pompoenplantjes te kunnen opkweken maar je kunt bij tuincentra en kwekers ook al jonge plantjes kopen.

Bijna alle pompoensoorten en kalabassen zijn geschikt om zelf te kweken, op de website de pompoenwinkel.nl vind je veel informatie over de kweek van pompoenen en de soorten die geschikt zijn om te eten.
Je kunt van pompoenen bijvoorbeeld een heerlijke pompoensoep maken.

vanaf eind augustus, begin september kan het feest weer beginnen want dan zijn de eerste pompoenen weer verkrijgbaar.

Gratis pompoenen?

Als bij jou in de buurt een boer is die pompoenen kweekt, kan je na het oogsten je slag slaan. Veel boeren laten de kleine pompoenen op het land liggen. Die zijn namelijk onverkoopbaar. Als je het aan de boer vraagt, is de kans groot dat de deze pompoenen gratis mag rapen!

Zelf pompoenpitolie maken.

Als je zelf pompoenpitolie wil maken, heb je daar een professionele pers voor nodig. Er zijn een paar bedrijven in Nederland die pompoenpitolie persen.

Bezoek Website

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *