Pompoenpitolie en gezondheidsvoordelen

Pompoenpitolie en gezondheidsvoordelen

Gezondheidsvoordelen van pompoenpitolie

Pompoenpitolie, goed voor gezondheid, haargroei, prostaatproblemen

De gezondheidsvoordelen van pompoenpitolie.

Dat pompoenpitolie gezond is, weten we in grote lijnen wel. Zo zit pompoenpittenolie vol met zink en mineralen en hebben de pitten en de olie vele toepassingen. Als je pompoenpitten olie koopt en je wilt de gezonde eigenschappen behouden, is het wel belangrijk dat je de olie niet verhit.
Net zoals bij vele andere oliesoorten, gaan de belangrijkste vitaminen en mineralen die in pompoenpitolie zitten, verloren bij langdurige verhitting. Gebruik, als je een olie zoekt om bijvoorbeeld aardappels of vega burgers in te bakken een olie als olijfolie als koolzaadolie, die kan je makkelijk tot 180 graden verhitten zonder dat de vitaminen, mineralen en andere belangrijke voedingsstoffen verloren gaan. Een bijkomend voordeel van plantaardige olie is dat ze, afhankelijk van het type, omega vetzuren bevatten.

Pompoenpitolie zou de haargroei bij mannen stimuleren.

Een aantal studies hebben uitgewezen dat olie geperst uit pompoenpitten de haargroei bij mannen stimuleert. Daarnaast voorkomt het regelmatig innemen van de pompoenpitten olie ook haar breuk en blijft je haar langer schijnen. De belangrijkste reden waarom pompoenpitten en olie gewonnen uit deze pitten goed zijn voor het haar en de haargroei stimuleren is volgens een onderzoek dat de olie vol zink en andere mineralen zit.

Goed voor de prostaat.

Een meer bekend fenoneem is het voorkomen van prostaatproblemen bij mannen of het verkleinen van de prostaat nadat gebleken is dat die vergroot is. Zelfs urologen schrijven pompoenpitolie voor bij prostaatproblemen. In veel prostaatproducten en pillen is pompoenpit olie verwerkt. Op deze website bijvoorbeeld vind je het merk Arkocaps, dat zijn capsules waarbij pompoenpitten olie een belangrijke basis is.
Arkocaps pompoencapsules is een voedingssupplement met plantaardig omhulsel en bevat alleen plantaardige ingrediënten. Dit natuurlijke product kan dus ook gebruikt worden door mensen die om wat voor reden dan ook geen voedingssupplementen willen gebruiken met dierlijke ingrediënten of gelatine in het omhulsel.

Helpt pompoenpitolie bij chronische vermoeidheid?

Een aantal onderzoeken hebben uitgewezen dat pompoenpitolie kan werken bij chronische vermoeidheid. De zink, mineralen en met nane B vitaminen, zouden een positief effect hebben op mensen die chronisch vermoeid zijn geraakt. Ook belangrijk is dat je voldoende vitamine B12 en foliumzuur binnenkrijgt. Hier lees je meer over het belang van vitamine B12 en hier over het belang van foliumzuur.

Nog een aantal goede eigenschappen van pompoenolie.

Als je dacht dat het nu wel klaar is met de opsomming van de gezondheidsvoordelen van pompoenpitolie, heb je het mis. Omdat pompoenenolie ook selenium en vitamine E bevat, is het een natuurlijke antioxidant en beschermt het lichaam tegen de zogenaamde vrije radicalen. Daarnaast werkt deze olie ontstekingsremmend en werken de meervoudig onverzadigde vetzuren bloedvat verwijderend.

Kortom, pompoenpittenolie kent vele gezondheidsvoordelen en veel meer dan het voordeel van de prostaat voor mannen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *