Hoe gebruik ik pompoenpitolie

Hoe gebruik ik pompoenpitolie

Gebruik pompoenpitolie in koude vorm

Pompoenpitolie kan op verschillende manieren gebruikt worden. In de Oostenrijkse keuken is pompoenpitolie bijvoorbeeld niet weg te denken en wordt het product gebruikt voor salades, garnering, soepen en vlees. Zo kan de olie over ijs worden gegoten, maar ook een ingrediënt vormen voor een dressing over de salade. Het is belangrijk om de olie tijdens het gebruik niet te verhitten, maar in koude vorm te gebruiken. Door de olie te verhitten kan er een oxidatieproces ontstaan en dat maakt het eerder ongezond dan gezond. De smaak van pompoenpitolie is bijzonder verfijnd en het aroma heeft een nootachtig karakter. Het lijkt alsof de olie een rood- en bruinachtige kleur heeft, maar meng het bijvoorbeeld met yoghurt en de kleur zal goudgroen opschijnen.

Andere toepassingen

Naast dat pompoenpitolie op culinaire basis fantastische mogelijkheden biedt, wordt de olie ook voor andere toepassingen gebruikt. Bijvoorbeeld voor cosmetische doeleinden. De olie vormt dan een basisbestanddeel voor onder meer gezichtsmaskers om veroudering van de huid tegen te gaan. De pompoenpitolie voorkomt onder meer uitdroging van de huid en biedt ondersteuning bij het tegengaan van rimpels. Pompoenpitpolie is bijzonder geschikt voor aandoeningen als een te hoog cholesterol en om ondersteuning te bieden bij blaas- en prostaatproblemen. Wie liever niet op culinaire wijze gebruikmaakt van pompoenpitolie in de keuken, heeft de mogelijkheid om capsules te bestellen, waarin de olie het belangrijkste bestanddeel vormt. Pompoenpitolie wordt dan ook in verschillende vormen toegepast, zodat er voor de meest passende vorm kan worden gekozen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *