Gezondheidsvoordelen van pompoenpitolie | gezonde olie

Gezondheidsvoordelen van pompoenpitolie | gezonde olie

Pompoenpitolie is gezond en bevat omega 3 en gezonde vetzuren

De gezondheidsvoordelen van het gebruik van pompoenpitolie zijn groot. Een van de voordelen voor de gezondheid door de inname van pompoenpitolie is bijvoorbeeld cholesterolverlagende werking. Omega 3 en gezonde vetzuren vormen belangrijke bestanddelen van pompoenpitolie net als ijzer, vitamine B1 en vitamine B2.

Hier vind je pure pompoenpitolie

Pompoenpitolie, bron eiwitten, vitamine B1 en B2

Bovendien vormt de olie een belangrijke bron van eiwitten. De combinatie van bestanddelen zorgen ervoor dat er meerdere voordelen voor de gezondheid optreden. Zo wordt de stofwisseling bevorderd door vitamine B1 en zorgt de aanwezigheid van vitamine B2 weer voor een stralende huid, glanzend haar en gezonde nagels. Naast dat pompoenpitolie een positieve invloed heeft op het cholesterolgehalte, biedt het middel ook uitkomst bij blaas- en prostaatproblemen. Zo wordt het advies gegeven om ter voorkoming van het groter worden van de prostaat per dag een dessertlepel pompoenpitolie te nemen.

Wilt u weten welke gezondheidsvoordelen pompoenpitolie voor u kan hebben? 

Uw natuurvoedingswinkelier, drogist of apotheek kan u alles vertellen over bijvoorbeeld producten waarin pompoenpitten zijn verwerkt. Zo heeft Bional producten waarin pompoenpitten zijn verwerkt, heeft het merk prostocaps kruidenpreparaten met pompoen voor de prostaat en heeft het merk Now omega 3, 6 en 9 capsules waarin hoogwaardige pompoenpitten zijn verwerkt

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *