Over blaas- en prostaatproblemen

Over blaas- en prostaatproblemen

Blaas- en prostaatproblemen.

Prostaatprobleem of probleem met de blaas?

Hier vind je producen die helpen bij blaas- of prostaatproblemen.

Pompoenpitolie is een uitstekend natuurlijk product dat blaas- en prostaatproblemen kan voorkomen en een positieve uitwerking heeft als er zich blaas- of prostaatproblemen voordoen. Vrouwen en mannen kunnen te maken krijgen met blaasproblemen, zoals een blaasontsteking. Mannen kunnen bovendien te maken krijgen met prostaatproblemen, zoals een ontsteking of een vergroting van de prostaat.

Bij mannen onder de vijftig jaar komt prostaatontsteking het meeste voor en kunnen gelijke symptomen optreden, zoals bij een blaasontsteking. Vaker plassen en een branderig gevoel tijdens het plassen kunnen symptomen zijn voor blaas- of prostaatproblemen. Mannen in de leeftijdscategorie boven de vijftig jaar kunnen te maken krijgen met een vergrote prostaat. Ook mannen onder de 50 jaar kunnen prostaatproblemen krijgen.

Om blaas- en prostaatproblemen te voorkomen kan er gebruik worden gemaakt van pompoenpitolie.

Pompoenpitolie tegen prostaat- en blaasproblemen

Er zijn uiteraard geneesmiddelen beschikbaar die door de arts voorgeschreven kunnen worden bij blaas- en prostaatproblemen, maar zelf kunnen mensen daarnaast ook natuurlijke middelen gebruiken, zoals pompoenpitolie. Door het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren werkt pompoenpitolie namelijk bloedvatverwijdend en daardoor heeft de olie ook een positief effect op het functioneren van de prostaat. De bestanddelen vitamine E en selenium hebben een antioxidatieve functie en bieden het lichaam bescherming tegen de zogenoemde vrije radicalen als schadelijke zuurstofmoleculen. Bovendien heeft pompoenpitolie een ontstekingsremmende werking en dat kan weer een positieve uitwerking hebben op een blaasontsteking. Door de bloeddrukverlagende werking van de olie wordt het risico op het ontstaan van hart- en vaatziekten verkleind. Verder is het bestanddeel arginine aanwezig in pompoenpitolie en dat heeft een versterkend effect op het immuunsysteem.

Welke pompoenproducten zijn er voor prostaatproblemen?

Verschillende producten hebben zich toegelegd op producten tegen prostaatproblemen. Zo heeft het merk Artelle een aantal prostaat producten ontwikkeld met als basis pompoenpitten. De capsules zijn eenvoudig in te nemen. Ook het merk Best Choice heeft een prostaatformule.

Op onze website pompoenpitolien.nl vind je meer producten met pompoen die prostaatproblemen moeten helpen voorkomen of klachten aan de prostaat helpen verminderen. Bij prostaatproblemen, plasproblemen en blaasproblemen wordt echter altijd geadviseerd contact op te nemen met de huisarts.

Share this post

Comments (3)

 • Gezond leven hoe doe je dat - Overgewicht en AfvallenOvergewicht en Afvallen Reply

  […] Als je gezond oud wilt worden, is het belangrijk veel plantaardige producten te consumeren en gezonde olie te gebruiken, ook voor bakken en braden. Bekend is dat olijfolie gezond is maat minder bekend is dat bijvoorbeeld sesamolie, teunisbloemolie en pompoenpitolie ook heel gezond is. Wat de laatste betreft, met pompoenpitolie kan je mogelijk prostaatproblemen voorkomen. […]

  15 mei 2018 at 10:39
 • Martin van Westerlaak Reply

  Mag je pompoenpitolie gelijktijdig met bloedverdunners gebruiken

  28 januari 2019 at 17:04
  • Hans2017 Reply

   Voor zover wij weten kan pompoenpitolie met bloedverdunners gebruikt worden.
   Echter, voor persoonlijke gezondheidsvragen, neem altijd contact met de huisarts of specialist op.

   28 januari 2019 at 17:15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *